Official web site of
The City of Bijeljina

ГРАД ОБЕЗБИЈЕДИО КРОВ НАД ГЛАВОМ ЗА МЛАДИ БРАЧНИ ПАР КОСТИЋ


 
Данас је достављен материјал за израду кровне конструкције на породичној кући Тодора Костића, који у Новом Насељу Јања живи са својом супругом и једногодишњим сином у неусловном и неадекватно покривеном објекту. Град је овој породици помогао новчаним износом од непуних четири хиљаде конвертибилних марака колико је, по предрачуну, потребно да се кућа правилно покрије. 

- Молбе за помоћ у Градску управу пристижу готово свакодневно и увијек се трудимо да им, у складу са буџетом који је заиста ограничен, удовољимо. Иако Градска кућа није социјална установа, ипак сматрамо да је један од наших најважнијих задатака да будемо подршка оним члановима друштва којима је то најпотребније, јер је хуманост основни предуслов за опстанак друштва - рекао је овом приликом Дарко Стевић из градског Одјељења за друштвене дјелатности. 

Костић се раније обратио градоначелнику Љубиши Петровићу молбом за једнократну помоћ, у било ком износу, како би радове на адаптацији куће што раније привео крају и пружио својој породици дом достојан човјека. Службеници Градске управе су потом, изласком на лице мјеста, утврдили да се ради о недовршеном објекту који је био озидан, имао је горњу плочу, био је покривен на једну воду, на примитиван начин и тако недовршен усељен. Тај кров је прокишњавао и био је очигледно неуслован за било чији, а поготово живот тако малог дјетета и принове коју ова млада породица очекује. 

- Носилац овог домаћинства, Тодор Костић није чекао скрштених руку да му неко други обезбиједи све услове за живот, већ је радио привремене и повремене физичке послове и борио се да својој породици пружи све што је могао. Град је тај труд наградио овим скромним износом, у нади да ће то бити вјетар у леђа који ће помоћи овој младој породици да стане на своје ноге и настави градити себи свијетлу будућност - поручио је Стевић.