Official web site of
The City of Bijeljina

Завршени тридесети "Вишњићеви дани"



Спуштањем заставе са ликом Филипа Вишњића, испред истоимене библиотеке у Бијељини, свечано су затворени јубиларни тридесети „Вишњићеви дани“. Ову манифестацију обиљежили су бројни културни и умјетнички догађаји, прегршт учесника и велики број посјетилаца. Свечаности затварања претходило је представљање три броја часописа „Српска вила“ у сали народне библиотеке.

Градоначелник Љубиша Петровић посебно је истакао понос на ученике основних и средњих школа који су учествовали у овогодишњим „Вишњићевим даним“ рекавши да они засигурно имају свијелу будућност чувања и његовања традиције, једног тако славног имена.

- Ми ћемо се, заједно са „Просвјетом“, заиста трудити да овај програм сваке године обогаћујемо све више, али и да наградимо нашу дјецу која нам у томе помажу. Посебну захвалност дугујемо њиховим наставницима и професорима који су допринијели да њихови таленти уз предан рад дођу до најљепшег изражаја, рекао је Градоначелник.

Славиша Микић, предсједник Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“ које већ дуги низ година стоји иза манифестације „Вишњићеви дани“ рекао је овом приликом да је на појединим догађајима очекивано више посјетилаца, али да ће ово друштво одлучно радити на томе да идуће године има још бољу промоцију.

- Генерална оцјена јесте да смо заиста задовољни оним што смо приказали у протеклих пар дана. Послали смо поруке које смо жељели, Вишњић је жив, његов дух је и даље са нама, рекао је Микић захваливши се Граду и свима који су дали свој допринос и узели учешће у овој манифестацији.