Official web site of
The City of Bijeljina

Дјеца пјевају Семберији - изабрани побједници овогодишњег празника дјечије музике



Сала Центра за културу вечерас је била прави музучки епицентар. Четрнаести пут по реду основци млађег и старијег узраста пјевали су Семберији на дјечијем музичком фестивалу који носи баш такав назив - Дјеца пјевају Семберији.

Капацитет сале није био довољан за све заинтересоване љубитеље дјечијих стихова, тако да су многи остали ускраћени за вечерашњи спектакл.

Ипак, најупорнија, најмлађа публика је успјела да пронађе своје мјесто на степеништу поред бине.

Осим младих талената из основних школа са подручја Града Бијељина, на овој музичкој смотри су учествовали и основци из окружења. 

Фестивал је отворио шеф Кабинета градоначелника Бијељине, Милан Лазаревић, који је, обраћајући се присутнима, а посебно најмлађим суграђанима, том приликом рекао да је Градска управа са задовољством подржала овај, сада већ традиционални,  музички догађај и додао:
 
- Бијељина је данас град музике, а Градска управа  вјерује да музика даје душу сваком граду. Хвала вам што сте добра дјеца и што волите музику и нашу Семберију.

Предсједник жирија је био чувени аутор музике за дјецу Јован Јоца Адамов, а извршни продуцент Благиша Николић.

Прве награде за интерпретацију су припале Сари Лукић и Искри Николић, док су посебнe наградe за интерпретацију добиле Слободанка Цвијановић и Милица Максимовић.

Другопласирани су били Ана Остојић, Дуња Марјановић, Неџла Баћевац и Немања Тонковић.

Треће награде су освојили Стефан Смиљанић, Дуња Миљеновић, Милица Сарић, Сара Обреновић, Хелена Јовановић.
 
У ревијалном дијелу су наступили прошлогодишњи најуспјешнији такмичари.