Official web site of
The City of Bijeljina

У БИЈЕЉИНИ ОТВОРЕН ЈОШ ЈЕДАН НОВИ ВРТИЋ


Фото: Гордана Перић Живановић
 
Још један објекат у склопу Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“ отворен је данас у Мјесној заједници Вук Караџић, уз благослов Преосвећеног владике Фотија и свештенства Петропавловског храма на челу са оцем Мираном Гавриловићем.
У овом објекту ће моћи да борави више од четрдесет малишана. Након отварања вртића „Ђурђевак“, почетком септембра ове године, смањена је листа чекања на мјесто у предшколској установи за чак двије стотине дјеце, а данашње отварање је јасан показатељ да Градска управа убрзано ради на томе да свако дијете предшколског узраста са подручја Града Бијељина има сигурно мјесто у вртићу, што представља велико олакшање за родитеље.
 
Говорећи о плановима за будућност, градоначелник Љубиша Петровић је најавио да ће у скоријој будућности и неколико сеоских мјесних заједница добити предшколске установе.
 
- Адаптираћемо дијелове постојећих објеката у сеоским мјесним заједницама, како би и малишани из сеоских средина могли да похађају одговарајуће програме који ће им омогућити стицање знања потребних за почетак редовног образовног процеса, тј. полазак у основну школу - казао је Петровић и додао да ће Градска управа учинити све да подржи младе нараштаје како би постали онај бољи и успјешнији дио друштва у којем живимо.
 
Што се тиче планова за наредну годину, Градоначелник је рекао да предано ради на томе да цијена боравка дјеце у јавном и приватном вртићу бити изједначена, те да је крајњи циљ бесплатан боравак дјеце у вртићима у скоријој будућности.