Official web site of
The City of Bijeljina

170 ГОДИНА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ У ДРАГАЉЕВЦУ


 
 
Основна Школа "Стеван Немања" у Драгаљевцу обиљежила је данас свој 170. рођендан.
 
Градоначелник Љубиша Петровић том приликом је рекао да Бијељина, као и многи други градови Српске, биљеже негативна демографска кретања, односно, смањење броја становника, а тако и основаца.
 
-Град се бори против расељавања становништва на свој начин. У ту сврху донесен је документ пронаталитетних мјера, на основу кога се већ три године исплаћују увећане субвенције за новорођену дјецу, превоз ученика, двије године бесплатни уџбеници, од ове године по први пут и субвенција за школски прибор. Примјети се да улажемо све већи труд, а тако планирамо и да наставимо. Реновирали смо бројне школе на подручју нашег града и позвали Министарство чија је то заправо надлежност, да на сваку марку коју је Град уложио и Министарство уложи једнако толико, рекао је Петровић.
 
Прослави је присуствовао и ученик прве генерације која је ову школу похађала послије другог свјетског рата - Славко Лујић из Средњег Драгаљевца, који је први разред у овој школи уписао давне 1947. године.
 
- Другачије је било тада, нисмо имали средстава. Сједили смо по троје у једној клупи, а нисмо имали ни књиге. Данас је финансија више, али је дјеце све мање - закључио је Лујић.
 
Прослава је обављена уз пригодан културно-умјетнички програм који су у част своје школе ђаци припремили уз помоћ својих учитеља и наставника.