Official web site of
The City of Bijeljina

СЈЕДНИЦА ГРАДСКОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕГрадски штаб за ванредне ситуације Града Бијељина, данас је одржао 24. ванредну сједницу на којој је ускладио постојеће препоручене мјере са мјерама Републичког штаба за ванредне ситуације.

​“Ми смо искористили сједницу да ускладимо мјере које је донио Републички штаб за ванредне ситуације и рад клубова помјерен је од поноћи до 2.00 часа. Уједно бих позвао Бијељинце да посјете Дом здравља и “Дане отворених врата” и на тај начин искористе прилику да се вакцинишу без заказивања. Вакцинација процес када вјештачки стварамо имунитет и прилика да заштитимо наше најмилије да могу још дуго да живе у срећном и дјетињству, одрастању, али и срећној и далекој старости”, истакао је командант Штаба Љубиша Петровић.

​Директор Дома здравља Бијељина Данијела Ђукин истакла је задовољство због досадашњег одзива Бијељинаца на вакцинацију без заказивања у оквиру “Дана отворених врата”.

“До сада је укупно вакцинисано око 12.500 наших становника, а ревакцинисано преко 6.500. Прошли четвртак, “Фајзеровом” вакцином вакцинисано је 385 људи за два и по сата, а јутрос 300 за два сата вакцином “Синофарм”. Очекујемо и даље велики одзив, али није на одмет позвати сваког становника да то уради, јер једино тако можемо спријечити даље обољевање. Не кажем да се вакцинисани и ревакцинисани не могу заразити, јер је "Делта сој" јако заразан, али, или нећете имати симптоме, или ће они бити јако благи. Битно је да нећете бити хоспитализовани и неће бити смртног исхода”, рекла је Ђукин.

Поред тога, Градоначелник Петровић, најавио је да ће и он са својим тимом приступити вакцинацији почетком сљедеће седмице вакцином “Астра Зенека”.

У Бијељини је већ двадесетак дана стабилна епидемиолошка ситуација са само једним позитивним случајем, који у себи корона вирус носи већ неко вријеме, а поред тога има још неколико придружених болести.