Official web site of
The City of Bijeljina

Галерија ЦзК: годишња ретроспектива бијељинске умјетности​Овогодишњи, тринаести по реду, Бијељински ликовни салон, отворен четвртог дана пантелинских свечаности, окупио је 21 умјетника који су рођењем, радом или животом везани с Бијељином и Семберијом.

Ликовни салон је, током свог постојања, стекао статус угледне изложбе савременог стваралаштва на пољима ликовне и примијењене умјетности, дизајна и архитектуре, представљајући радове умјетника који користе различите технике у свом стваралачком изразу.

- Умјетници који излажу на овогодишњем Салону су различитих генерација, а заједничка им је посвећеност умјетности којом се баве, иновативност и отвореност за нове моменте. У широкој палети интересовања и ликовних стремљења публика има прилику да погледа дјела која припадају класичном поимању форме и смјештају се у токове историјских кретања, преко средње генерације до најмлађих аутора који су у трагању за стваралачким идентитетом и оригиналним стилом – указује кустос Галерије, под чијим кровом се одвија Салон од прве године, Милијанко Михољчић.  Како Михољчић додаје, изложба је ревијалног карактера са двоструким циљем: да подстиче културну разноврсност, али и да допринесе промоцији мање заступљених умјетника на ликовној сцени Бијељине.
 
На 13. Ликовном салону своја дјела су изложили: Божидар Милијашевић, Љиљана Поповић, Наталија Цимеша, Срђан Ћеранић, Милијанко Михољчић, Весна Вујичић, Павле Голијанин, Драгана Лукић, Кристијан Кубатлија, Споменко Ђекић, Небојша Драгић, Марија Тица, Дајана Перић, Панто Пантић, Мирна Јовановић, Јелена Стојановић, Софија Бајић, Анђелија Бојановић, Никола Дебељак, Нина Михајловић и Илија Михајловић.