Official web site of
The City of Bijeljina

ПРИЈЕМ КОД ГРАДОНАЧЕЛНИКА ЗА ДИРЕКТОРЕ И ПРЕДСТАВНИКЕ СВИХ ШКОЛА И ВРТИЋА


 
Градоначелник Љубиша Петровић организовао је данас пријем за директоре и представнике свих школа и вртића. Ово је први пут да се у Градској управи организује овакав пријем.

Била је то прилика за сусрет и размјену мишљења о тренутној позицији и актуелним проблемима са којима се сусрећу образовне установе у Семберији.

- Имали смо приједлог да се из буџета издвоји више средстава за основне и средње школе, јер многи објекти захтијевају реконструкцију. Међутим, након амандмана скупштинске већине износ предвиђен за образовање је умањен. Ипак, потрудићемо се да, средствима којима располажемо, обезбиједимо услове који ће омогућити ученицима да наставу похађају у што бољим условима - истакао је градоначелник Петровић. 

Предраг Рачановић, предсједник Актива директора основних школа регије Бијељина, Угљевик и Лопаре, је указао на добру сарадњу у протеклој години са Градском управом.

- Данашњи састанак је прилика да размијенимо искуства и мишљења и покушамо унаприједити сарадњу. Надамо се да је овај први пријем почетак традиције која ће се наставити наредних година. Важно је истаћи да је, на приједлог Актива директора, градоначелник Петровић формирао комисију која је извршила процјену стања објеката у којима се спроводи образовни процес. У наредном периоду очекујемо да нам се обезбиједе средства за обнову објеката који то захтијевају - рекао је Рачановић.

- До сада смо имали успјешну сарадњу са Градском управом која прати какве су наше потребе. Надамо се још бољој сарадњи у годинама које слиједе. Очигледан проблем свих школа је одржавање простора, јер средства за одржавање морају бити увећана. У зимском периоду нам је гријање највећи проблем - рекао је предсједник Актива директора средњих школа, Душко Ђурић.

Заначајан напредак у протеклој години је остварен и у погледу сарадње са вртићима као предшколским установама.

Славиша Вујановић, директор ЈУ „Чика Јова Змај“ је нагласио да су учињени важни кораци у области предшколства у Бијељини - осим суфинансирања боравка дјеце у приватним предшколским установама, смањена је и цијена боравка дјеце и јавном вртићу.

Горан Гашић, директор вртића „Драган и Зоран“ сарадњу са Градском управом, од усвајања Одлуке о субвенционисању, оцјењује као веома добру, јер до тада сарадња са приватним предшколским установама није постојала.

- Током претходне године је почела сарадња са предшколским установама - родитељи дјеце која похађају приватне вртиће су добили субвенције када су у питању њихове финансијске обавезе према тим установама. Надамо се да ћемо спровести мјере које се тичу утрошка средстава из буџета које ће довести до што квалитетнијег и обухватнијег предшколског васпитања - навео је градоначелник Петровић.