Official web site of
The City of Bijeljina

КРИВИЧНА ПРИЈАВА ПРОТИВ ПРЕДСЈЕДНИКА ГО СНСД БИЈЕЉИНА ВЛАДИМИРА ЛАЗИЋА ЗБОГ ПРОТИВПРАВНОГ ЗАУЗИМАЊА ЗЕМЉИШТАГрадоначелник  Љубиша Петровић поднио је данас Окружном тужилаштву у Бијељини кривичну пријаву и Основном суду тужбу за накнаду штете против предсједника Градског одбора СНСД-а у Бијељини Владимира Лазића, због постојања основа сумње да је наплаћивао паркинг на парцелама у власништву Града.
„Три парцеле у власништву Града претходних 10 година су предмет противправног присвајања од стране Владимира Лазића.  Иако је уредно писаним путем два пута позиван у Градску управу на разговор, да би нам доставио доказ о коришћењу спорних парцела и образложење по ком основу их користи и наплаћује свих ових година, он се није удостојио да се одазове“, појаснио је Петровић, који очекује од надлежних судских институција да утврде и износ штете причињене Граду по овом основу.
„Нека народ зна да ће свако ко присваја имовину Града и отима земљиште које наплаћује грађанима, и још се притом не одазива на позиве надлежних, бити предмет истраге и санкционисања“, поручио је градоначелник и позвао грађане да се од сада, док се не донесе нови регулациони план,  бесплатно паркирају на дијелу паркинга у Улици Саве Ковачевића, у центру града, иза Посластичарнице „Моцарт“.
 „Исто тако ћемо се односити и у другим случајевима заштите јавног интереса, спријечиемо богаћење појединаца, посебно оних који би требало да буду оличење поштења, а не узурпатори, као што је то случај са предсједником бијељинског СНСД-а Владимиром Лазићем. Не смијемо више дозволити да се појединци  тако бахато богате на грбачи народа“, закључио је Петровић.
Станар зграде у непосредној близини паркинга Илија Мијатовић каже да су због спорног паркинга  услови за живот веома отежани.
„Од паркирања, дивљања и прављења хаоса појединих, који  бесправно користе паркинг испод наших прозора,  не можемо да живимо као људи. Власници паркинга су узурпирали више од 20 метара  земљишта поред наше зграде и самовољно поставили велику дрвену ограду. Комшија је неки дан имао мождани удар и ми смо морали да га преносимо преко неколико аута.  Чак су  помјерили и контејнер у који се бацају прехрамбени производи и медицински отпад. Од смрада и инсеката не можемо да живимо “, упозорио је Мијатовић и захвалио представницима Градске управе што су већ предузели  одређене кораке ка рјешавању овог проблема. Градоначелник Петровић обећао је присутнима  да ће ускоро надлежни органи уклонити спорну ограду која се налази на градском земљишту, да би се станарима олакшала свакодевница.