Official web site of
The City of Bijeljina

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О ПОДРШЦИ УДРУЖЕЊИМА ГРАЂАНА ЗА ОСТВАРИВАЊЕ ПРОЈЕКАТА


 
Градоначелник Љубиша Петровић потписао је уговоре са представницима удружења грађана која су испунила услове Јавног позива везаног за расподјелу средстава за финансирање пројеката. 
 
Претходно је, Одлуком Градоначелника, утврђена расподјела средстава у укупном износу од 180.000 конвертибилних марака, а овај новац је распоређен на 67 удружења, која ће добити од 1.000 до 7.000 КМ за своје пројекте.
 
Сумирајући резултате Јавног позива, Градоначелник је напоменуо да је пристигла 91 пријава, а да је Комисија утврдила да 67 удружења испуњава задате услове, те да је Бијељина поносна на сва удружења која дјелују и доприносе унапређењу квалитета друштвеног живота у бројним сферама. 
- Трудићемо се да, подршком развоју пројектних активности, из године у годину, расте и материјални оквир за њихово финансирање, како бисмо се заједно континуирано развијали, чувајући традицију, културу, обичаје и систем једнаких вриједности - рекао је Петровић и додао да је крајњи циљ свих таквих активности да свој град учинимо љепшим и прихватљивијим мјестом за живот.
 
Предсјдник Удружења Словака Семберије „Јурај Јаношик“ Данијел Штефек, подсјетио је да ово удружење постоји од 2006. године, те да је, захваљујући Градској управи и финансијској подршци за низ пројеката, на подручју Семберије сачуван идентитет Словака.
 
- Циљеви пројеката на којима смо радили и на којима радимо везани су за очување наше традиције, културе, обичаја, језика и писма - казао је Штефек.
 
Указујући на значај финасијских средстава која Град издваја за пројекте удружења, Сандра Милошевић из Удружења дијабетичара „Диабета“ је рекла да удружење којем припада функционише управо захваљујући средствима из градске касе, те да за мисију имају превенцију и очување здравља грађана.