Official web site of
The City of Bijeljina

Микрософт грантови за вјештачку интелигенцију
Кандидати за грантове "Микрософт-а" за ВИ (вјештачку интелигенцију) за приступ за 2021. су отворени. Подржавају се пројекти који користе ВИ да се помогне људима са инвалидитетом.
Траже се појединци или тимови који не само да желе да свијет учине инклузивнијим, него су чврсто укоријењени у заједнице којима желе да помогну. Циљ је да се инвестира у идеје које развијају људи са инвалидитетом или се са њима на томе ради.

Грантови:

- Уз "Азур компјут" новчана средства у износима од 10.000, 15.000 или 20.000 долара (у зависности од обима и потреба пројекта), ови грантови покривају трошкове који се односе на прикупљање или означавање података, развијење модела, или други инжењерски радови.
- Заједница добитника грантова такође добија "Азур" подршку за развој, ресурсе, те прилике за сарадњу и приказ свог рада.

На јавни позив могу се пријавити:

- Програмери, НВО, чланови академске заједнице, истраживачи и изумитељи како би убрзали свој рад за људе са инвалидитетом.
- Ово је глобални програм, прихватају се пријаве из свих земаља.


Пријаве прегледају радници "Микрософт-а" који су директно укључени у процес одабира ради прегледа приједлога и да би се утврдио износ гранта који ће бити одобрен. Пројекти треба да буду припремљени од стране људи са инвалидитетом, или у сарадњи са њима.

Пријаве се оцјењују на основу сљедећих критеријума:

- Релевантност: ВИ и/или машинско учење су срж успјеха пројекта.
- Утицај: Ваш пројекат јасно подиже образовање, запосленост, заједницу или кућне исходе за неког са инвалидитетом.
- Подаци: Ваш тим је отворен за дијељење података ради будућих иновација.
- Изводљивост: Пројекат је изводљив у року од једне године. То би могла бити 1. фаза вашег пројекта, али треба бити опипљивих резултата у сваком кварталу који се завршавају за 12 мјесеци.
- Способност: Ваш тим треба да има знање и вјештине да реализује идеју, или да имате план да се удружите са неким ко може попунити празнине.
- Одрживост: Пројекат има мјеста за раст и након прве године финансирања.
- Могућност приказивања: Они ће хтјети да разговарају о ономе што можете да урадите.

Прегледајте документ који садржи услове за приједлог. Ваш приједлог треба да опише изазов који се жели ријешити, приједлог техничког рјешења, те његов потенцијални утицај на људе са инвалидитетом. Пратите образац и будите детаљни колико је могуће. Приједлози се прихватају стално и прегледају се неколико пута годишње.

Приједлози се подносе преко електронског обрасца.

Рок за достављање пријава је 17. децембар 2021. године.

Више информација на: https://www.microsoft.com/en-us/ai/ai-for-accessibility-grants