Документи

Вијести

Проглашени најбољи млади писци, рецитатори и бесједници „Вишњићевих дана“

slika

Предсједник Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“ у Бијељини Митар Новаковић уручио је награде најбољим младим писцима, рецитаторима и бесједницима који су се такмичили у оквиру културне манифестације „Вишњићеви дани“.
На овогодишњем такмичењу учествовало је 70 рецитатора и бесједника са подручја Града Бијељина и општине Угљевик, а на свечаности у Народној библиотеци „Филип Вишњић“ захвалнице и књиге на поклон добили су три најбоља основца и три средњошколца у свакој од такмичарских категорија.
Првонаграђена за литерарни рад у млађој категорији је Ружица Керановић, ученица деветог разреда Основне школе „Петар Кочић“ у Броцу, а међу средњошколцима најбоља у литерарном стваралаштву била је Теодора Бунијевац, ученица четвртог разреда Гимназије „Филип Вишњић“ у Бијељини. Најбољи рецитатор овогодишњих „Вишњићевих дана“ међу основцима је Стефан Ненић из школе „Кнез Иво од Семберије", а међу старијим ученицима прво мјесто су подијелиле Јелена Ђокић из ОШ „Кнез Иво од Семберије“ и Ивана Симеуновић из ОШ „Дворови“. Прво мјесто за најбоље рецитаторе међу средњошколцима подијелили су Ђорђе Мирковић и Исидора Давидовић, обоје из бијељинске Гимназије. На такмичењу у бесједништву прву награду освојила је Јелена Ђокић из Основне школе „Кнез Иво од Семберије“, а за ауторску бесједу на слободну тему прву награду су подијелиле Катарина Радић из Гимназије „Филип Вишњић“ и Јована Барбу из Економске школе у Бијељини, а у категорији студената Јефто Калајџић са Правног факултета.