Документи

Вијести

Дан Републике у Бијељини: за Републику Српску у којој има мјеста за све који је воле

2018-01-08

Полагањем вијенаца на споменик борцима Војске Републике Српске и пријемом градоначелника Бијељине Миће Мићића за представнике привредног и друштвено-политичког живота у Бијељини је дан прије празника свечано обиљежен Дан Републике Српске и 26. годишњица стварања Републике Српске.
Обраћајући се на пријему, градоначелник Мићић је истакао да циљ достојанственог обиљежавања Дана Републике није провоцирање било кога.
- Желимо да поручимо да у Републици Српској има мјеста за све који је воле и труде се да је учине бољим мјестом за живот, а у Семберији смо успјели да изградимо друштво толеранције у којем се поштују посебности свих заједница. На Дан Републике се сјећамо свих који су погинули за њено стварање, а посебну пажњу посвећујемо и привредницима, јер без успјешне привреде и нових радних мјеста, нема напретка и опстанка – нагласио је градоначелник Мићић, додајући да је један од основних циљева напора Градске управе задржавање људи, поготово младих и образованих за шта су радна мјеста важан предуслов.
Претходних година учињени су знатни напори да се створе услови за привлачење инвеститора и подстакне раст домаће привреде, прије свега кроз развој концепта Пословно-индустријских зона.
- Ти напори дају резултате, у новоуспостављеној Пословно-индустријској зони II већ је почела изградња неколико пословних објеката и реално је очекивање да овдје буду отворена нова радна мјеста – нагласио је Мићић.
Као и ранијих година, поводом Дана Републике уручена су признања истакнутим привредним колективима за достигнућа у претходном периоду.
Критеријум који је ове године примијењен приликом избора био је друштвена одговорност у пословању и хуманост. Предузећа су изабрана на основу података добијених од Центра за социјални рад у Бијељини и Градске организације Црвеног крста Бијељина, а захвалнице су добили  „Спорт вижн“, „Крушик“, „Хепи травел“, „Спектар дринк“, „Интергај“, „Мојић“, „Конто пром“ и Мљекара „Дуле“.
- Активности нашег предузећа се не заснивају само на профиту, већ на друштвеној одговорности и хуманости. Драго нам је да је Градска управа препознала наше активности, што нам даје још већи подстрек и мотивише нас да наставимо овако да послујемо - навео је директор предузећа „Спекар дринк“ Ђорђе Славињак. 
Бијељину је поводом обиљежавања Дана Републике посјетио и министар безбједности БиХ Драган Мектић.
- Народ Српске жели Републику у којој ће се осјећати достојанствено и равноправно и у којој ће све бити једнаки пред Законом, што је циљ који треба да себи поставе сви који руководе Републиком Српском - истакао је министар Мектић у Бијељини.

 


slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika