Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

U BIJELjINI OTVOREN JOŠ JEDAN NOVI VRTIĆ


Foto: Gordana Perić Živanović
 
Još jedan objekat u sklopu Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“ otvoren je danas u Mjesnoj zajednici Vuk Karadžić, uz blagoslov Preosvećenog vladike Fotija i sveštenstva Petropavlovskog hrama na čelu sa ocem Miranom Gavrilovićem.
U ovom objektu će moći da boravi više od četrdeset mališana. Nakon otvaranja vrtića „Đurđevak“, početkom septembra ove godine, smanjena je lista čekanja na mjesto u predškolskoj ustanovi za čak dvije stotine djece, a današnje otvaranje je jasan pokazatelj da Gradska uprava ubrzano radi na tome da svako dijete predškolskog uzrasta sa područja Grada Bijeljina ima sigurno mjesto u vrtiću, što predstavlja veliko olakšanje za roditelje.
 
Govoreći o planovima za budućnost, gradonačelnik Ljubiša Petrović je najavio da će u skorijoj budućnosti i nekoliko seoskih mjesnih zajednica dobiti predškolske ustanove.
 
- Adaptiraćemo dijelove postojećih objekata u seoskim mjesnim zajednicama, kako bi i mališani iz seoskih sredina mogli da pohađaju odgovarajuće programe koji će im omogućiti sticanje znanja potrebnih za početak redovnog obrazovnog procesa, tj. polazak u osnovnu školu - kazao je Petrović i dodao da će Gradska uprava učiniti sve da podrži mlade naraštaje kako bi postali onaj bolji i uspješniji dio društva u kojem živimo.
 
Što se tiče planova za narednu godinu, Gradonačelnik je rekao da predano radi na tome da cijena boravka djece u javnom i privatnom vrtiću biti izjednačena, te da je krajnji cilj besplatan boravak djece u vrtićima u skorijoj budućnosti.