Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Do zime modernizacija puta Vršani-Rača

2017-08-23

Predstavnici Grada Bijeljina i JP „Putevi Republike Srpske“ potpisali Sporazum o rekonstrukciji i modernizaciji puta Vršani-Rača. Radovi će obuhvatiti izgradnju puta i presvlačenje asfalta u dužini od 4.000 metara, proširenje puta do pet i po metara, kao i radove na mostu između Crnjelova i Vršana/Novog.

- Ovo je dobar primjer saradnje viših nivoa vlasti sa Gradskom upravom i Odjeljenjem za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne Grada Bijeljina. Regionalni put Vršani-Rača je alternativni pravac za sve one koji iz pravca Brčkog žele da izbjegnu prolazak kroz Bijeljinu. Sada će konačno biti završena rekonstrukcija puta, u okviru koje će biti ispravljeno i usko grlo na ovom mjestu. Gradska uprava je riješila imovinske odnose na ovom dijelu puta, s tim da je ostalo pitanje još pet do šest hiljada kvadratnih metara zemljišta prema Ostojićevu i Brocu. Ipak, najveći dio finansijskih sredstava u ovaj projekat ulaže JP „Putevi Republike Srpske“ - pojasnio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić na gradilištu mosta.

Iz ovog preduzeća najavljuju da će kompletna obnova i osavremenjivanje puta biti završeni do kraja godine.- Ugovor sa izvođačima je potpisan 2015. godine, ali nisu postojali uslovi da se projekat realizuje. Investicija od dva miliona konvertibilnih maraka, koliko će biti uloženo u ove puteve, je veoma značajna za ovaj dio Republike Srpske, a pored toga, biće izgrađen i novi most, čija vrijednost je procijenjena na 350.000 konvertibilnih maraka, izjavio je v.d. direktora „Puteva Republike Srpske“ Nenad Nešić.

Preduzeće "Bijeljina-putevi" je izvođač ovih radova i njihova očekivanja su da će se sve odvijati prema planu. Po najavi direktora preduzeća Nemanje Tolja, za nekoliko dana počinju pripremni radovi, a konkretni radovi na iskopu su planirani već sljedeće sedmice:- Ako sve bude teklo planiranom dinamikom, u naredna dva mjeseca, dakle krajem oktobra ili početkom novembra cijela dionica bi trebalo da bude završena. Od cjelokupne dužine, oko 1.200 metara makadama biće asfaltirano, a na ostatku puta će biti izvršena modernizacija, odnosno, proširenje puta na pet i po metara, biće postavljena horizontalna i vertikalna signalizacija i prošireni mostovi.