Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Mićić: Dan Republike iznad politike

2017-01-08

Polaganjem vijenaca na spomenik borcima Vojske Republike Srpske i prijemom gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića za predstavnike privrednog i društveno-političkog života u Bijeljini je dan ranije svečano obilježen Dan Republike Srpske i 25. godišnjica stvaranja Republike Srpske..

Obraćajući se na prijemu, gradonačelnik Mićić je istakao da je Dan Republike praznik koji je iznad politike i da svugdje u svijetu ovakvi praznici imaju simboliku koja se poštuje:

- Taj praznik bi kao reapnost trebalo da poštuje i država Bosna i Hercegovina, s obzirom na to da očekuje da Republika Srpska, kao entitet, poštuje nju. Naravno, mnogo važnije od toga je da Republiku Srpsku priznaju i u njoj se lijepo osjećaju svi njeni građani. Svi koji brane da se ovaj dan obilježava trebalo da znaju da što se nešto više brani, to se više voli – bio je jasan Mićić, dodajući da se proslavom Dana Republike šalju samo pozitivne poruke.

Gradonačelik Mićić je dodao da su za opstanak i jačanje Republike Srpske i srpskog naroda na ovim prostorima najvažniji ekonomski napredak, ali i saradnja sa ostalim narodima kako bi se postigla stabilnost i održivi rast.

Kao i ranijih godina, povodom Dana Republike uručena su priznanja istaknutim privrednicima, preduzetnicima i poljoprivrednicima. Priznanja Grada ove godine su dobile kompanije „Telrad net“, „ICM“, „GP Tomić“, „Kondor DM“, „Petrić“, „Agromarket“, preduzetnici Slavica Bodirogić - vlasnica zanatske frizerske radnje „Slavica S“, Radosav Savić - vlasnik zanatske stolarske radnje „Savić“ iz Donje Čađavice, kao i poljoprivrednici Radenko Jeftić iz Srednje Čađavice i Savo Vasilić iz Batkovića.