Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Proslavom Badnje večeri najavljen Božić

2017-01-06

U Bijeljini je prazničnom liturgijom u crkvi Svetog Đorđa, koju je služio vladika zvorničko-tuzlanski Hrizostom sa brojnim sveštenstvom, litijom gradskim ulicama i nalaganjem badnjaka na platou ispred Gradske uprave tradicionalno proslavljeno Badnje veče i najavljen praznik Hristovog rođenja.

- Sva naša kultura je u osnovi hristolika i zato Božić simboliše početak našeg identiteta, a badnjak simboliše krst Isusov. Božić je i porodični praznik, a svaka porodica je mala crkva u kojoj je Dan Hristovog rođenja jedan od najradosnijih praznika. Neka i ovaj Božić bude praznik sabranja i porodične ljubavi – poželio je vladika Hrizostom u obraćanju vjernicima na Badnje veče.

Okupljene građane je pozdravio i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić koji je, uz riječi zahvalnosti svima koji doprinose da proslava Badnjeg dana i Božića bude dostojanstvena, poželio da radost Božića u srca ljudi donese radost, u domove mir i spokoj, a cijelom Gradu blagostanje.

Badnjak je osveštao vladika Hrizostom, a upalio ga je polaznik Luka Ostojić. Nakon toga je uslijedio vatromet i narodno veselje.

Božićnu liturgiju u Sabojrnoj crkvi u Bijeljini, sa početkom u 5,00 časova služiće vladika Hrizostom.