Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

REPUBLIČKE INSTITUCIJE BEZ ODGOVORA NA TRŽIŠNE VIŠKOVE PŠENICE



Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i dalje bez rješenja za poljoprivredne proizvođače i otkupljivače koji nisu uspjeli da prodaju prošlogodišnji rod pšenice. Ni posljednji poziv gradonačelnika Ljubiše Petrovića da čelnici  Vlade i ovog ministarstva preuzmu odgovornist i pokažu domaćinski pristup problemu tako što će otkupiti prošlogodišnji rod pšenice za robne rezerve, nije izazvao očekivanu reakciju, niti bilo kakve aktivnosti na rješenju ovog problema. Silosi i magacini su i dalje puni, a nova žetva je svakim danom sve bliža.
U isto vrijeme, Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa nijemo posmatra dok se uvoze enormne količine brašna i time domaći mlinari stavljaju u nezavidan položaj, ne preduzimajući ikakve mjere za zaštitu domaće proizvodnje, čak ni one privremenog karaktera.
Grad Bijeljina, kao srce naše najveće žitnice - Semberije, zahtijeva od Ministara Minića i Košarca da je posljednji čas da se preduzmu potrebne radnje i od propasti zaštite i proizvođači, ali i potrošači, jer će posljedice ovoga svakako dotaći i njih.