Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

POEZIJA LjUBIVOJA RŠUMOVIĆA – BIJELjINI NA DAR



Sinoć se u velikoj sali Centra za kulturu „Semberija“ održalo književno veče sa istaknutim dječijim pjesnikom i piscem Ljubivojem Ršumovićem, omiljenim među mnogim generacijama domaće publike. Brojni roditelji su iskoristili ovu priliku da svojoj djeci predstave književna djela uz koja su i sami odrastali i koja su uljepšala i obogatila njihovo djetinjstvo.

- U Bijeljinu sam dolazio više puta, ali ova generacija djece me sigurno vidi prvi put, čemu se zaista radujem. Dvadeset godina sam dio radio Beograda, tako da smartram taj radio i televiziju svojom drugom kućom, s toga je očekivana odlična saradnja i na projektu „Bijeljini na dar“, rekao je Ršumović.

Direktor Kros RTS-a, Stevan Kovačević, rekao je da na ovom projektu gostuju brojni istinski velikani srpske kulture, pored Ljubivoja Ršumovića tu su i Uroš Petrović, Mihajlo Šćepanović, najveći stripari  Srbije i Republike Srpske i dodao da je vrlo ponosan što je Grad Bijeljina stao iza projekta „Bijeljini na dar“.

- Kada sam pozvao Ršumovića da bude dio ove manifestacije, odgovorio je da jedva čeka da dođe u srce Semberije. Davne 1991. godine kad je pokrenut projekat Kros RTS-a glavni moto je bio „Da sport, da škola. Ne ulica, ne droga, ne nasilje“. To je motiv koji uvijek aktuelan i koji ćemo i dalje nastojati da usadimo svoj našoj djeci. Zbog nemilih događaja koji su zadesili Srbiju i duboko potresli cjelokupan region, ovogodišnji Kros RTS-a posvećujemo žrtvama Beograda i Mladenovca, dodao je Kovačević.
U Gradskoj Kući je, na prikladnom prijemu koji je prethodio ovoj književnoj večeri, Ljubivoja Ršumovića i saradnike ovog projekta ugostio  savjetnik gradonačelnika Bijeljine Radiša Petrović.

 Danas, u sklopu manifestacije „Bijeljini na dar“, u Bijeljinu dolaze velika imena srpskog filma i biće to program kakav u Bijeljini pubilka nije imala priliku vidjeti do sad.