Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

GRADONAČELNIK PETROVIĆ POTPISAO UGOVORE SA PRIPADNICIMA BORAČKE POPULACIJE



Gradonačelnik grada Bijeljina, Ljubiša Petrović potpisao je danas ugovore za adaptaciju stambenih jedinica korisnika gradskog Odjeljenja za boračko-invalidsku i civilnu zaštitu, kao što je to ranije i najavljeno iz ovog Odjeljenja.
 
"Za nas su problemi porodica koje pripadaju boračkim kategorijama državničko pitanje broj jedan, odnosno dug prema Republici Srpskoj koji nije plaćen do današnjeg dana" rekao je gradonačelnik Petrović i dodao: "Raspon dodijeljenih finansijskih sredstava kreće se od jedne do pet hiljada konvertibilnih maraka, što konkretno znači da je iz gradskog budžeta za ovu namjenu izdvojeno ukupno 128.800 KM. Osim toga, trudićemo se da, u skladu sa finansijskim mogućnostima, udovoljimo još nekim zahtjevima do kraja ove godine."
 
Ovo je samo jedan od vidova pomoći koje Grad ukazuje pripadnicima boračke populacije. U  prvom dijelu ove godine su građani imali priliku da podnesu odgovarajuće zahtjeve. Gradonačelnik je formirao komisiju koja je, izlaskom na teren, utvrdila činjenično stanje u domovima svih 77 ovogodišnjih podnosilaca zahtjeva, na osnovu čega je formirana rang-lista i odabrano 46 prioritetnih domaćinstava, koja će ove godine dobiti sredstva za potrebne radove.
 
Broj domaćinstava koja su obuhvaćena ovim davanjem je veći od prošlogodišnjeg, a budžet za ovu stavku ove godine je za preko 20.000 KM veći nego prošle godine.