Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

BIJELjINA: ODRŽANA 16. KONFERENCIJA BEBA


Foto: Gordana Perić Živanović

Ovogodišnja Konferencija beba pod nazivom „Ljepša Srpska - brojnija Srpska“ održana je danas u Gradskom parku u Bijeljini. Cilj ovakvih okupljanja beba i njihovih najbližih je promocija nataliteta.

Obraćajući se prisutnima, gradonačelnik Ljubiša Petrović je rekao da danas iz centralnog gradskog parka u Bijeljini u javnost ide najljepša slika i dodao da je jedan od najvećih izazova današnjice sačuvati ono najvrijednije - porodicu.
- U želji da očuvamo porodicu kao osnovnu jedinicu društva, unapređujući mjere za povećanje nataliteta, za sljedeću godinu planiramo još veća izdvajanja novčanih sredstava iz Budžeta Grada za novorođenu djecu, a neće izostati ni dodatne mjere usmjerene prema mladim bračnim parovima - kazao je Petrović.
 
On je istakao da Grad čini sve da djeci u našoj lokalnoj zajednici omogući što bezbrižnije odrastanje - kako novorođenim bebama, tako i djeci predškolskog i školskog uzrasta.

Osvrćući se na zabrinjavajuću statistiku po pitanju nataliteta, zamjenik Ombudsmana za djecu Republike Srpske, Jovanka  Vuković, je rekla da je od velike važnosti provođenje mjera rađanja, kako na nivou države, tako i na nivou Grada, u cilju povećanja broja novorođenčadi.
- Grad Bijeljina je već preduzeo mjere u oblasti populacione politike i to je, svakako, za veliku pohvalu - istakla je Jovanka Vuković i izrazila veliko zadovoljstvo što je Konferencija beba događaj koji je prerastao u tradiciju.
 
Kao i prethodnih godina i ovaj put je izabrano tročlano Predsjedništvo koje čine predsjednik, najmlađa beba, Dunja Buzić, rođena 23. maja, potpredsjednik Marina Lukić, najstarija beba, rođena 06. jula prošle godine i beba sa najviše braće i sestara, Anel Stojanović.

U kategoriji blizanaca pobjednice su Lena i Lana Nedić.