Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

FPE i Gradska uprava na istom zadatku

Fakultet poslovne ekonomije Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Grad Bijeljina ozvaničili su danas dosadašnju uspješnu saradnju potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju, a u cilju zajedničkog rada na projektima koji će doprinijeti ukupnom razvoju Bijeljine.

Aktivnosti planirane u okviru ove saradnje obuhvatiće, prije svega, poboljšanje nivoa obrazovanja, korišćenje resursa znanja ove obrazovne ustanove u daljem razvoju Grada, aktivnije uključivanje mladih u procese samozapošljavanja i unapređenje kvaliteta života studenata u našem Gradu.

- Visoko obrazovanje je važna karika u razvoju svake lokalne zajednice, zato mi kao gradska administracija rado činimo i ono što nije u našoj nadležnosti da pomognemo fakultetima u Bijeljini. Kreditnim sredstvima smo izgradili Centar za visoko obrazovanje, a u planu nam je izmještanje kasarne i izgradnja studentskog centra na tom mjestu, kako bismo privukli još veći broj studenata i obezbijedili im bolje uslove za učenje. Danas smo postigli dogovor kojim će Grad Bijeljina podržati sve naučne skupove koji se budu održavali u organizaciji fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu – naglasio je nakon potpisivanja Memoranduma gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Napominjući da visoko obrazovanje nije obaveza lokalne zajednice, gradonačelnik Mićić je istakao da će Gradska uprava ipak tražiti od resornog Ministarstva da se zajedničkim sredstvima uredi prilaz Centru za visoko obrazovanje i riješi pitanje rasvjete oko Centra.

Dekan Fakulteta poslovne ekonomije u Bijeljini, prof. dr Miladin Jovičić izrazio je zadovoljstvo što će ova obrazovna ustanova sopstvenim resursima doprinijeti razvoju Grada.

-  Mi ćemo putem svog naučnog i stručnog potencijala, odnosno znanjem naših kadrova, ponuditi lokalnoj administraciji nove ideje koje značajno mogu doprinijeti ekonomskom, a samim tim i sveukupnom razvoju zajednice. Prva prilika za to će nam se pružiti prilikom revizije Strategije razvoja Grada Bijeljina, koja će biti uskoro sprovedena – dodao je Jovičić.

On je zahvalio gradonačelniku Mićiću na naporima koje Grad ulaže da riješi pitanje smještaja studenata i zaključio da će jedino zajedničim naporima administracije, republičkih vlasti i fakulteta u Bijeljini naš Grad nastaviti da se razvija kao prepoznatljiv studetski centar.