Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

NAGRAĐENI NAJUSPJEŠNIJI UČENICI GRADA BIJELjINA



Danas je u javnost otišla najljepša slika iz Bijeljine sa snažnom i jasnom porukom - Gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom Ljubišom Petrovićem bila je domaćin najuspješnijim učenicima osnovnih i srednjih škola u školskoj 2022/2023. godini, te osvajačima vodećih mjesta na takmičenjima na republičkim i međunarodnim takmičenjima, njihovim nastavnicima i profesorima.

- Uspjeli smo da na jednom mjestu saberemo najbrilijantnije mlade umove. Gradska uprava je pokazala opredjeljenje da uspješne učenike podrži kako moralno, tako i materijalno. Jednokratni novčani iznosi koji su im dodijeljeni danas uvećani su i do tri stotine procenata u odnosu na prethodni priod. Istovremeno, imamo obavezu da i u budućnosti radimo na unapređenju obrazovanja i vrednovanja ostvarenih rezultata - rekao je gradonačelnik Petrović.

On je istakao da će, u cilju promovisanja istinskih vrijednosti, tokom današnjeg i sutrašnjeg dana, na preko deset lokacija u gradu, biti postavljeni bilbordi sa slikama najuspješnijih učenika osnovnih i srednjih škola, odnosno osvajača nagrada na različitim takmičenjima.

Nastavnik u Muzičkoj školi „Stevan Stojanović Mokranjac“, Milena Zelenović, rekla je da je za nju danas poseban dan i da je prijem koji su Gradonačelnik i Gradska uprava organizovali za najuspješnije učenike dokaz da su prepoznali najbolje među najboljima.

- Priznanjima i nagradom obavezali su nas da i u budućnosti budemo jednako uspješni i svake naredne godine najbolji među najboljima. Veliko je zadovoljstvo danas biti ovdje. Djeca poput danas nagrađene budućnost su Bijeljine i Srpske - naglasila je Zelenović.

Danijel Vasić, nastavnik pravoslavne vjeronauke u Osnovnoj školi „Knez Ivo od Semberije“ pojasnio je da je škola u kojoj predaje u kviz takmičenju „Ćirilice, čedo moje“ učestvovala u oblasti istorije, pravoslavne vjeronauke, srpskog jezika i muzičke kulture, te da su učenici osvojili prvo mjesto na republičkom takmičenju i dodao da su okupljanja poput današnjeg odličan podsticaj osnovnom, srednjem i visokom obrazovanju, jer je za djecu je veoma važno da neko prepoznaje njihov talenat i rad.

Nada Petrović, učenica Gimnazije „Filip Višnjić“ učestvovala je i bila veoma uspješna na literarnim konkursima u Republici Srbiji. Osvojila je dva treća mjesta na literarnim konkursima -  u Beogradu je održan konkurs u čast Ive Andrića, a drugi, pod nazivom „Svetosavlje - naše doba“ bio je organizovan u Novom Sadu.“

Ona je posebnu zahvalnost izrazila gradonačelniku Petroviću zbog prijema i nagrada koje su im uručene.
U odnosu na prethodnu godinu, izdvojena sredstva su ove godine utrostručena. Nagrađeno je 19 učenika generacije osnovnih i srednjih škola, 29 učesnika takmičenja i 24 nastavnika, odnosno profesora.