Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

GOSTI IZ METOHIJE NA PROSLAVI DANA REPUBLIKE U BIJELjINI



Povodom Dana Republike Srpske, u Bijeljini je boravila delegacija opštine Peć sa privremenim sjedištem u Goraždevcu, na čelu sa predsjednikom Darkom Kolašincem, a u delegaciji ove metohijske opštine bio je i prethodni predsjednik Miloš Dimitrijević koji je u dva navrata bio kum na gradskoj slavi Bijeljine.

Susreti predstavnika dvije bratske lokalne samouprave uvijek su prilika za razmjenu informacija o stanju u Bijeljini i opštini Peć-Goraždevac, ali i na prostoru Kosova i Metohije, odnosno, Republike Srpske, kao i za razmatranje mogućnosti za proširenje saradnje.

- Uvijek nam je veliko zadovoljstvo da ugostimo prijatelje iz bratske opštine Peć-Goraždevac, jer smo se više puta obostrano uvjerili da naše bratske veze nisu formalnost, već su za nešto više od decenije postale čvrste i iskrene. Saradnja se uvijek može proširivati i moramo učiniti sve da granice koje, nažalost, postoje između nas, budu sve nevidljivije – poručio je ovom prilikom gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

- Uvijek se rado odazivamo na poziv da posjetimo Bijeljinu, jer se ovdje osjećamo bratski. I naša djeca koja godinama dolaze u semberske porodice i ovdje provode dio školskog raspusta, svaki put se vrate puna pozitivnih utisaka i održavaju veze sa svojim vršnjacima i nakon tog programa. Zato smo sigurni da će naše pobratimstvo trajati i u budućnosti - poručio je predsjednik Kolašinac.

Ova opština je pobratim sa Bijeljinom od 2013. godine i, sem u vrijeme epidemije virusa korona, djeca i mladi iz Goraždevca su svake godine dio raspusta provodili u semberskim porodicama, a između ostalog, pamti se i solidarnost Goraždevaca tokom dvije poplave u Semberiji, kada su Goraždevci poslali humanitarnu pomoć poplavljenim porodicama.