Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Uskoro počinje drugi „BN Klasik fest“



Bijeljina će 7-10. marta 2024. godine biti domaćin drugog „BN Klasik festa“ u organizaciji Grada Bijeljina i UPMRS „Muzika Arto“.

Festival je edukativnog karaktera i mjesto inspirativnih susreta učenika, studenata, profesora muzičkih škola i Akademija iz Republike Srpske i regiona, a cilj ovog projekta je afirmisanje mladih talenata i kulture kroz klasičnu muziku. Bijeljinskoj publici će se na koncertima, majstorskim radionicama i predavanja tokom četiri festivalska dana predstaviti velika  imena klasične muzike - Vladimir Marković, Nikola Peković, Sanel Redžić, Nataša Mitrović, Aleksandra Radosavljević, Arsen Čarkić, Nenad Kačar, Dejan Janković, Milena Zelenović, Dragana Đurić i Julijana Šulović. 

Svečano otvaranje Festivala zakazano je za 19.00 časova 7. marta u Sokolskom domu, kada će nastupiti poznati beogradski pijanista Neven Šobajić. Drugog dana Festivala od 20.00 časova u Velikoj sali Centra za kulturu „Semberija“ rezervisan je za nastup „Beogradskog soul seksteta“, a 9. marta u Sokolskom domu od 19.00 časova predstaviće se Novosadski gudački kvintet.
Koncertom polaznika majstorskih radionica 10. marta u Sokolskom domu biće zatvoreno drugo izdanje „BN Klasik festa“
 
Ulazi na sve festivalske događaje su besplatni.