Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Lokalni lideri o otvaranju novih radnih mjesta

Kako doći do novih radnih mjesta i na koji način stvoriti povoljne uslove za poslovanje u industrijskim zonama, bile su glavne teme sastanka gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića sa načelnicima opština Sokolac, Ugljevik, Lopare i Čajniče, održanog u utorak, 11. oktobra u Bijeljini.

Prilikom prezentacije privrednih potencijala Grada Bijeljina, gosti su upoznati sa četiri formirane industrijske zone:

– U Industrijskoj zoni 1 svi placevi su prodati, dok firme koje se nalaze u ovoj zoni uveliko posluju. Radovi na uređenju Industrijske zone 2 privode se kraju i ona će uskoro, kao i Industrijska zona 3, biti privedena namjeni. Za naredni period ostalo je da pripremimo Industrijsku zonu 4 – istakao je gradonačelnik Mićić.

Tokom sastanka, Mićić je zaključio da jedino stvaranje uslova za bolje poslovanje i otvaranje novih radnih mjesta može, na duže staze, da doprinese razvoju lokalnih zajednica i spriječi odlazak mladih ljudi.

– Danas smo sa načelnicima drugih opština razmijenili pozitivna iskustva oko podrške privatnom sektoru. Razmjena znanja između lokalnih zajednica je jedan od najboljih načina da se postigne ravnomjerniji razvoj svih dijelova Republike Srpske – poručio je Mićić.

Milovan Bijelica, koji je na nedavno održanim izborima osvojio još jedan načelnički mandat, istakao je da će iskustvo Bijeljine dosta pomoći u izgradnji industrijskih zona u Istočnom Sarajevu.

–  Na području Istočnog Sarajeva u planu je izgradnja industrijskih zona u Sokocu, Palama, Istočnoj Ilidži i Istočnom Novom Sarajevu. U našoj opštini smo već dosta uradili po pitanju infrastrukture i očekujemo da će to, u kombinaciji sa prirodnim potencijalima Romanije, doprinijeti dolasku investitora. Imamo odličnu saradnju sa Agencijom za mala i srednja preduzeća Grada Istočno Sarajevo, kao i saradnju sa rukovodstvom Saveza opština i gradova RS, na čijem čelu se nalazi gradonačelnik Mićić - naglasio je Bjelica.

Ocjenjujući projekat industrijskih zona u Bijeljini kao odličan, Rado Savić, načelnik opštine Lopare, izrazio je  zahvalnost Gradskoj upravi Bijeljine na inicijativi da se dobra iskustva i prakse podjele sa drugim lokalnim zajednicama.