Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Izborne sporove rješavati u institucijama, ne na ulici

- Svako u ovom Gradu ima pravo da iskaže svoj stav i svoje neslaganje sa nečim. To su naši sugrađani i mi ih poštujemo, ali oni su izmanipulisani od strane nekoliko bolesno ambicioznih ljudi. Broj prisutnih građana je jasna potvrda da oni nemaju podršku u narodu za svoje djelovanje. Pri tom, jasno je da je veliki dio prisutnih zaposlen u javnim preduzećima i ustanovama koje kontrolišu SNSD i njima bliske stranke i da su oni su tu došli iz straha za radna mjesta – ocijenio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić nakon danas održanog protesta koalicije okupljene oko kandidata za gradonačelnika na nedavno održanim lokalnim izborima Zlatka Maksimovića.

- Odlučili smo da ne pravimo kontramiting da ne bi zavađali narod, ali i da bi pokazali našu vjeru u ustanove kojima treba omogućiti da bez pritiska profesionalno odrade svoje posao, uključujući i Gradsku, odnosno, Centralnu izbornu komisiju. Mi smo legalisti i priznajemo rezultate izbora, bez obzira što nismo u potpunosti zadovoljni njima. Pozivam i ostale političke subjekte da, u interesu stabilnosti Grada Bijeljina i Republike Srpske, sve svoje sumnje u tok izbornog procesa iznesu pred nadležne organe, umjesto da pokušavaju da zadovolje svoje ambicije na ulici – poručio je Mićić.

Takođe, gradonačelnik Mićić je pohvalio pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za profesionalno odrađeno obezbjeđenje skupa.

Skup na platou ispred zgrade Gradske uprave Grada Bijeljina je trajao oko 45 minuta, uz učešće sedam do osam stotina građana.