Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

JOŠ DVIJE NOVE PUMPE ZA KANALIZACIONI SISTEM U BIJELjINI



Nakon što su u martu ove godine nabavljene dvije nove potopne pumpe sa samočistećim radnim kolom i instalirane u naselju Pet jezera, unaprijeđenje sistema kanalisanja otpadnih voda Grada Bijeljina se nastavlja. Glavna pumpna stanica u kanalizacionom sistemu Grada nalazi se u Ulici Janka Veselinovića (PS1), a služi da prebaci otpadnu fekalnu vodu koja dotiče iz grada na postrojenje za prečišćavanje otpadne vode (PPOV) u Velikoj Obarskoj. Ova pumpna stanica je izgrađena tokom 2004–2005. godine i do sada nije imala nijednu ozbiljniju rekonstrukciju ni na građevinskom, ni na elektro-mašinskom dijelu.

Tada ugrađene pumpe su švedskog proizvođača „Flygt“, snage 20 kW, bez samočistećeg radnog kola i zbog toga su se dešavala česta začepljenja i smanjenje količine prepumpane otpadne vode. Ti česti zastoji konstantno su pravili probleme u održavanju fekalnog kanalizacionog sistema.

Nabavkom nove dvije pumpe istog proizvođača, veće snage (24kW) i koje posjeduju samočisteće radno kolo, koje imaju daleko bolje performanse i u snazi i u kapacitetu očekuje se poboljšan rad pumpne stanice, a samim tim i cjelokupnog kanalizacionog sistema grada Bijeljine, rekli su iz gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine.