Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Bijeljina ugostila mališane iz Metohije

2016-08-23

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić danas je organizovao prijem dobrodošlice za 43 djece iz metohijskih mjesta Goraždevac, Osojane i Vidanje koja borave u domovima svojih vršnjaka u Bijeljini. Djeca iz su dio grupe od oko 500 djece iz južne srpske pokrajine koja su u sedmodnevnoj posjeti Republici Srpskoj u okviru programa "Spojimo djecu sa Kosmeta i Republike Srpske".

Uz riječi dobrodošlice, gradonačelnik Mićić je mladim gostima Grada Bijeljine poželio da prijateljstva koja sklapaju sa vršnjacima u Semberiji budu čvrsta i da se sačuvaju i kad odrastu:

- Prijateljstva su važna za svako dijete, a pogotovo za vas koji odrastate u vrijeme koje nije lako ni vama ni vašim roditeljima. Neka vam boravak u našem Gradu ostane u lijepoj uspomeni i da nam narednih godina dolazite u još većem broju - poželio je djeci gradonačelnik Mićić.

Predsjednik opštine Peć, sa privremenim sjedištem u Goraždevcu, inače grada-pobratima Grada Bijeljina Miloš Dimitrijević se zahvalio na gostprimstvu i podsjetio da su djeca iz Goraždevca treći put u Bijeljini:

- Sa gradonačelnikom Mićićem smo potpisali povelju o bratimljenju prije nekoliko godina i od tada dobijamo veliku pomoć od Grada Bijeljina. Život na Kosmetu nije lak, ali podrška koju dobijamo iz Bijeljine i drugih bratskih opština nam pomaže da opstanemo na tim prostorima - istakao je Dimitrijević.

Tokom boravka u Bijeljini, za djecu iz Metohije će biti organizovan niz zabavnih, edukativnih i kulturnih aktivnosti, uključujući posjete Muzeju i Biblioteci, zabavu u Gradskom parku, obrazovne radionice...