Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Pomoći domaćinstvima u Donjem Crnjelovu

- Gradska uprava će pokušati da pomogne domaćinstvima u Donjem Crnjelovu i, u skladu sa mogućnostima budžeta, nadoknadi im bar dio štete koju su pretrpjela od gráda. Komisija za procjenu štete će izaći na teren i vrlo brzo ćemo imati potpune podatke o posljedicama nevremena i broju domaćinstava koje je nevrijeme pogodilo - najavio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić prilikom jučerašnje posjete Donjem Crnjelovu.

Gradonačelnik je dodao da je protivgradna zaštita dejstvovala, ali da zbog obima nevremena nije bila u mogućnosti da u potpunosti spriječi pojavu gráda.

Dragiša Martić, u čijem domaćinstvu je nevrijeme uništilo zasad lubenice na oko dva hektara, i njegov susjed Mladen Mitrović su istakli je da je najveća šteta pričinjena na zasadima ranog povrća na otvorenim površinama, dok su usjevi žitarica manje oštećeni.

- Važna nam je podrška Gradske uprave u ovom trenutku. Poljoprivrednikova proizvodnja je ispod otvorenog neba i zavisimo od vremenskih prilika. Sreća je što grád nije zahvatio cijelo selo, nego samo jedan pojas, ali domaćinstva koja su pogođena su pretrpjela ogromnu štetu. Zato smo zahvalni gradonačelniku i Gradskoj upravi što su pokazali razumijevanje u nevolji koja nas je snašla, zaključio je Dragiša Martić.