Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Novi stanovi za 12 romskih porodica

U okviru projekta stambenog zbrinjavanja socijalno ugroženih Roma, koji su  zajedno realizovali Grad Bijeljina, organizacija „Hilsferk“ Austrija i Evropska komisija, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić uručio je ključeve novosagrađenih stambenih jedinica za 12 romskih porodica.

Gradska uprava je obezbijedila svu neophodnu infrastrukturu, zemljište i građevinske dozvole, a u izgradnji je učestvovala sa 80.000 konvertibilnih maraka. Ostatak sredstava obezbijedila je austrijska organizacija „Hilsferk“ i Evropska komisija.

- Projektom smo riješili problem 12 najugroženijih romskih porodica koje imaju troje i više djece, a nisu vlasnici nikakvih nepokretnosti. Ovo će predstavljati dobru osnovu  da otpočnu novi, dostajanstven život, istakao je gradonačelnik Mićić.

Željko Halilović, predstavnik organizacije „Hilsferk“ Austrija i koordinator projekta, naglasio je da su stanovi vlasništvo Grada, ali da porodice imaju imaju pravo da ih koriste sve dok poštuju kućni red i ugovor koji su potpisali sa Gradskom upravom.