Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Počela akcija „April - mjesec čistoće“

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić posadio je danas sadnicu javora u „Parku prijateljstva Bijeljina - Langenhagen“, čime je simbolično počela akcija „April - mjesec čistoće“ u našem gradu.- U aprilu, mjesecu čistoće, tradicionalno ćemo imati niz aktivnosti, s ciljem uređenja našeg Grada. Očistićemo divlje deponije, kanal Dašnicu, a  biće  uređene i zelene površine - poručio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Načelnik Komunalne policije Diko Simić apelovao je na građane da povedu računa o komunalnom redu.

- Da bismo podigli svijest djece, da više vode računa o svom ponašanju u skladu sa komunalnim redom, organizovaćemo edukativna predavanja po školama o ekološkim temama. Takođe, zajedničkim akcijama  sa ekološkim udruženjima  uredićemo zelene površine i magistralne puteve, a na stubovima ulične rasvjete u Ulici Miloša Crnjanskog biće postavljene saksije sa ukrasnim cvijećem. Na više lokacija u Gradu biće iscrtani murali - najavio je Simić, dodajući da će preduzeće „Komunalac“ tokom aprila besplatno odvoziti kabatski otpad sa svih lokacija u gradu.

„Park prijateljstva Bijeljina - Langenhagen“ oformljen  je prije nekoliko godina i naziv je dobio po pobratimskom gradu Bijeljine - Langenhagenu iz Njemačke. Danas je u parku zasađeno 14 sadnica drveća, da bi ova zelena oaza u Bijeljini postala  dodatno bogatija zelenilom i ljepša.