Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Mogućnosti apliciranja za projekte iz kulture i medija

Bijeljinska Gradska uprava u saradnji sa Deskom „Kreativna Evropa“ organizovala je danas u Bijeljini info-dan o mogućnostima za apliciranje  na pozive za projekte  u okviru ovog programa Evropske komisije.

Riječ je o podršci i sufinansiranju projekata iz oblasti kulture i medija, za razdoblje od 2014. do 2020. godine.

- Naša inicijativa je da institucije pribave informacije o evropskim programima i sredstvima koja imamo na raspolaganju. Dodatna dva programa biće predstavljena u aprilu i maju - istakla je šefica Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije u Gradskoj upravi Bijeljine Ankica Todorović.

Info-dan je posvećen predstavnicima svih ustanova i organizacija kulture iz Bijeljine, Lopara i Ugljevika, odnosno, javnim ustanovama kulture, organizacijama civilnog društva koja se bave kulturom, obrazovnim, naučnim i istraživačkim ustanovama i kompanijama koje djeluju u filmskoj i televizijskoj industriji.

- Želimo da omogućimo domaćim institucijama da organizuju projekte koji će biti konkurenti američkom tržištu. Poseban akcenat biće posvećen filmskoj industriji, jer je to oblast koja može ostvariti veliku finansijsku dobit - poručila je predstavnica Deska „Kreativna Evropa“ Aida Kalender.

Svi zainteresovani više informacija mogu pronaći na internet-stranici  www.kreativnaevropa.ba