Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Gradonačelnik sa "Ženskim lobijem" o potrebama građana

Aktivnosti i planovi Gradonačelnika i Gradske uprave, kao i položaj žena u Gradu Bijeljina bile su glavne teme sastanka neformalne grupe „Ženski lobi“ na kojem je gost bio gradonačelnik Mićo Mićić, održanom u Organizaciji žena „Lara“. „Ženski lobi“ čine članice političkih stranaka, nevladinih organizacija i druge žene aktivne u javnom životu Grada Bijeljina.

Sastanak i razgovor gradonačelnika Mićića je bio prilika za razmjenu ideja i prijedloga, kao i da prisutne članice „Ženskog lobija“ iznesu izazove s kojima se susreću pripadnice nježnijeg pola u Gradu Bijeljina. Između ostalog, upućene su inicijative da Gradska uprava podrži nabavku ginekološkog stola za žene s invaliditetom, kao i da se uloži dodatni napor da se urede staze u Gradskom parku, izgradi trim-staza, poboljša korišćenje kapaciteta Banje Dvorovi... Dogovoreno je i da Gradska uprava, Skupština Grada i „Ženski lobi“ pokrenu aktivnosti na izradi lokalnog akcionog plana za ravnopravnost polova kao prvog strateškog dokumenta koji će unaprijediti ravnopravnost u našoj zajednici, kao i da, povodom 8. Marta budu didijeljena priznanja uspješnim ženama u Gradu Bijeljina kako bi se one dodatno promovisane i bile inspiracija za ostale žene i Grad u cjelini.

Gradonačelnik Mićić je izrazio zadovoljstvo zbog susreta sa članicama „Ženskog lobija“ i istakao da su ovakvi susreti i otvorena razmjena mišljenja sa građankama i građanima Grada Bijeljina važni za uspješno funkcionisanje i razvoj lokalne zajednice, jer se u neposrednom kontaktu najbolje prepoznaju životne potrebe građana.