Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Ekonomija u prvom planu

Ekonomska pitanja, mjere za privlačenje investicija i zapošljavanje nove radne snage bile su glavne teme današnjeg razgovora gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića i ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u BiH Morin Kormak koja je boravila u posjeti Gradu Bijeljina.

Gradonačelnik Mićić je američkoj ambasadorki predstavio podatke koji potvrđuju  privredni napredak u Gradu Bijeljina, uprkos prošlogodišnjim poplavama i ekonomskoj krizi, između ostalog da je u toku prethodne godine otvoreno 380 privrednih subjekata više u odnosu na 2014. godinu, povećan je ukupan broj zaposlenih za 1.500, a na evidenciji Zavoda za zapošljavanje je 500 nezaposlenih manje:

- Značajan dio naših nastojanja posvetili smo uređenju industrijskih zona što je podržao i USAID preko projekta "GOLD", kao i unapređenju infrastrukture. Ove aktivnosti su u nadležnosti lokalne uprave. Važni činioci su politička i ekonomska stabilnost koju smo na lokalnom nivou dostigli, ali na nivou BiH i Republike Srpske viši nivoi vlasti treba da daju svoj doprinos u njihovom ostvarenju, istakao je gradonačelnik Mićić.

Pored lokalnih tema, na sastanku je bilo riječi i o mogućnostima da se novim Zakonu o lokalnoj samoupravi omogući da lokalne zajednice imaju više koristi od prirodnih resursa na njihovoj teritoriji.