Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Obnovljena igraonica u Novoj Janji

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić danas je svečano otvorio renovirane prostorije igraonice koja se nalazi sklopu vrtića "Čika Jova Zmaj" u Novom naselju Janja.

Objekat star deset godina je u potpunosti obnovljen – zamijenjena je fasada, ugrađena nova stolarija i postavljen novi pod. Oko 45 mališana sada će imati bolje uslove za igru i učenje, jer u ovu igraonicu idu djeca do predškolskog uzrasta.

- Za renoviranje prostorija iz budžeta je izdvojeno oko 20 hiljada KM. Zbog velikog broja djece u ovom naselju postoji potreba za proširenjem igraonice. U narednom periodu ćemo uložiti dodatnih 30.000 KM da bi objekat proširili za 50 kvadratnih metara, najavio je gradonačelnik Mićić, dodajući da će ove godine i naselje Kruševlje dobiti predškolsku ustanovu.

On je podsjetio da Gradska uprava ima najuspješniju saradnju upravo sa ljudima iz Novog Naselja u Janji i da je kao rezultat te saranje u ovom naselju urađeno dosta toga – izgrađena je škola, igaronica, sportski tereni, prostorije za potrebe kulturno-umjetničkog društva "Janja-Novo naselje" i fudbalskog kluba "Miloš Obilić".

Slavko Novaković, predsjednik građevinskog odbora naselja Nova Janja istakao je da će proširenjem igraonice i uređem prostora ispred objekta djeca dobiti potpuno uređen prostor za kvalitetan boravak, igru i pohađanje predškolske nastave.