Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Božićne pečenice za boračke porodice

Kao i ranijih godina, Gradska uprava Grada Bijeljina je obezbijedila sredstva za nabavku božićnih pečenica socijalno najugroženijim porodicama poginulih i umrlih boraca, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca. Ove godine, u akciju se uključilo i preduzeće "Mlin Pavlović" iz Crnjelova koje je ovim porodicama doniralo po vrećicu brašna. Sedamdeset pet porodica kojima su dodijeljene pečenice određene su na osnovu podataka Boračke organizacije i Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske.

Uručivanje pečenica je započeo gradonačelnik Mićo Mićić u sjedištu Boračke organizacije u Bijeljini, a u Crnjelovu i Batkoviću pečenice je uručio porodici preminulog borca Milenka Kokanovića i porodici Milene Jovanović, supruge poginulog borca. Milenko je preminuo prije tri mjeseca od posljedica ranjavanja u ratu i od tada je jedini redovan izvor prihoda za njegovu suprugu i troje male djece socijalna pomoć. I Milena Jovanović, sa sinom, snahom i malim unukom živi u teškim stambenim uslovima, bez stalnih izvora prihoda.

- Ove porodice su izgubile svoje sinove, odnosno, roditelje i supruge koji su se žrtvovali kad je bilo najteže. Njihovi bližnji nastavljaju da se bore u miru da svoju djecu izvedu na pravi put, a ove pečenice su mala pomoć da osjete radost praznika u svojim domovima, istakao je gradonačelnik Mićić.