Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Bijeljina najbolji partner Novog Sada i Južnobačkog okruga

Na sinoć održanoj svečanosti u Matici srpskoj u Novom Sadu, gradonačelniku Mići Mićiću je uručena Povelja "Kapetan Miša Anastasijević" kao gradonačelniku Grada - najboljeg regionalnog partnera u oblastima privrede, prekogranične saradnje i turizma. Grad Bijeljina i Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj Grada Novog Sada su jedini dobitnici priznanja iz oblasti lokalne uprave, a Grad Bijeljina je i jedini dobitnik priznanja izvan teritorije Republike Srbije. Nagradu "Kapetan Miša Anastasijević" već petnaest godina dodjeljuju Agencija "Media Invent", u saradnji sa Univerzitetom u Novom Sadu i regionalnim privrednim komorama u Srbiji.

Po ocjeni žirija, Grad Bijeljina je zaslužio ovo priznanje na osnovu otvorenosti za saradnju sa Gradom Novim Sadom i Južnobačkim okrugom i opredijeljenosti za aktivnosti na prevazilaženju granica i unapređenju kvaliteta života građana. Dobra iskustva u međusobnoj saradnji potvrdili Bijeljine i Novog Sada, kao i namjeru da se ta saradnja unaprijedi, potvrdili su i gradonačelnik Mićić i Marijana Dukić-Mijatović iz novosadske Kancelarije za LER:

- Dva grada, kao drugi po veličini u Srbiji i Srpskoj i nosioci razvoja svojih regija imaju mnogo prostora za saradnju, prije svega u oblasti privrede i rješavanja komunalnih problema. Najvažniji cilj za naredni period će nam biti iskorišćavanje što više sredstava iz pretpristupnih fondova Evropske Unije kroz projekte prekogranične saradnje, kao i međusobna razmjena informacija i iskustava u privlačenju investicija,1 istakao je gradonačelnik Mićić na svečanosti u Matici Srpskoj.