Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Zlatni ključ Dunavskog biznis foruma gradonačelniku Mićiću

Na nedavno održanom međunarodnom Dunavskom biznis forumu u Novom Sadu, gradonačelniku Bijeljine Mići Mićiću je uručeno priznanje "Zlatni ključ" kao priznanje Gradu Bijeljina za otvorenost i uspješno ostvarivanje projekata saradnje u regionu Podunavlja. Priznanje su u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu uručili državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Srbije Ivan Bošnjak i direktor organizatora Foruma „Media Invent" Vlado Markanović.

U obrazloženju žirija je, između ostalog, navedeno da je Grad Bijeljina prepoznat kao "grad tolerancije i suživota, otvoren za saradnju i projekte koji povezuju lokalne samouprave u slivu Dunava:

- Od kako je gospodin Mićo Mićić došao na čelo lokalne uprave 2005. godine, Bijeljina se ubrzano razvija i postala je jedan od glavnih pokretača razvoja Republike Srpske i cijele Bosne i Hercegovine. Aktivnosti gradske uprave i visok rejting koji uživa njen gradonačelik, preporučili su Bijeljinu za ovo ugledno priznanje, zaključio je žiri.

Dodjeli priznanja prethodila je panel-diskusija „Nova  javna uprava i projekti budućnosti“, na kojoj je gradonačelnik Mićić privrednicima, javnim radnicima, diplomatama i političarima iz podunavskih zemalja održao prezentaciju investicionih i razvojnih kapaciteta Bijeljine i realizovanih, odnosno, aktuelnih projekata prekogranične saradnje  lokalne zajednice sa znatnim mogućnostuima i razvojnim potencijalima  u Regionu.

Ovogodišnji Dunavski biznis forum je četvrti po redu, a pored "Media Inventa", organizatori su bili Univerzitet u Novom Sadu, BSC Centar i Institut evropskih regiona iz Salzburga, uz pomoć Pokrajinske Vlade AP Vojvodina.