Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Nagrada Fondacije „Stojanović“ učenici generacije bijeljinske Gimnazije




Fondacija „Stojanović“ iz Bijeljine nastavila je tradiciju nagrađivanja najboljih učenika Gimnazije „Filip Višnjić“, a ovogodišnja dobitnica povelje i novčane nagrade je Magdalena Savić.
 
- Titula đaka generacije Gimnazije „Filip Višnjić“ rezultat je velikog rada tokom prethodne četiri godine. Posebno sam se trudila na polju matematike i fizike i predstavljala sam našu školu na takmičenjima iz tih predmeta. Podrška porodice, prijatelja i profesora bila je veoma značajna za ostvarenje ovog uspjeha, a sada planiram da upišem Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Beogradu - istakla je Magdalena Savić.
 
Gimnazijske klupe ove godine napušta sedam „vukovaca“, a, uz đaka generacije, sve petice u svjedočanstvu imaće i Anja Tomić, Helena Ljubinković, Nikolina Petronić, Andrea Trivunić, Tatjana Novaković i Andrea Novak.
 
- Fondacija „Stojanović“ svake godine podržava učenika generacije Gimnazije „Filip Višnjić“ novčanom nagradom i poveljom, u nadi da ćemo time podstaći dalje obrazovanje i napredovanje najboljih učenika. Želimo da budemo primjer našim sugrađanima i da ukažemo na važnost podsticanja najboljih i ulaganja u našu budućnost, a to su ovi mladi ljudi - naglasio je predsjednik Upravnog odbora Fondacije „Stojanović“ Bojan Stojanović.
 
Učenica generacije dobila je i prenosni računar od „Kuće zdravlja“ i člana školskog odbora Gimnazije Ljubomira Perića, a svi „vukovci“ dobili su poklon vaučere od kompanije „Sport vižn“ i knjige od firme „MG mont“.
 
- Ovi đaci najbolje znaju koliko su truda i rada uložili da bi postali „vukovci“, a ja sa sigurnošću znam da će oni, gdje god da odu i koji god fakultet da odaberu, opet stajati među najboljima - smatra direktor Gimnazije „Filip Višnjić“ Olivera Stevanović.