Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Gradonačelnik Mićić darivao prvu ovogodišnju bebu

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je nastavio tradiciju darivanja bebe koja je u bijeljinskom porodilištu prva došla na svijet u novoj godini. Ovogodišnji dar gradonačelnika Mićića od 1.000 konvertibilnih maraka dobio je Dejan Stević, rođen 1. januara u 11:30 časova.

Prilikom posjete malom Dejanu i njegovoj majci Jeleni u porodilištu, gradonačelnik Mićić je izrazio nadu da će i u 2017. godini biti nastavljen trend rasta broja novorođenčadi, kao što je to bilo u 2016. godine, kada je rođeno 120 beba više u odnosu na 2015. godinu:

- Lokalna uprava se trudi da podrži mlade ljude da se odluče na proširenje porodice. Pored ovog simboličnog gesta darivanja prve bebe, svake godine izdvajamo sredstva za finansijsku pomoć pri vantjelesnoj oplodnji. Ipak, vjerujemo da je najbolja podrška natalitetu stvaranje zdravog ekonomskog ambijenta, kako bi naši sugrađani imali zaposlenje i stabilne izvore prihoda, pa veliki trud ulažemo da privučemo nove investicije i otvaranje novih radnih mjesta – poručio je gradonačelnik Bijeljine.

Prva novogodišnja beba i njegova mama se osjećaju dobro i uskoro bi trebalo da iz bolnice odu svojoj kući u Donje Crnjelovo.