Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

KNjIGA SOLIDARNOSTI - BIJELjINI NA DAR



​Trećeg dana manifestacije “Bijeljini na dar” koju, pod pokroviteljstvom Grada Bijeljina, organizuje Kros RTS-a, danas je Osnovnoj školi “Sveti Sava” u Bijeljini donirano pet stotina  knjiga. 

Direktor Krosa RTS-a, Stevan Kovačević, rekao je da su knjige na poklon znak zahvalnosti ovoj školi, jer je uključena u očuvanje srpskog jezika i pisma, na relaciji Bijeljina-dopunska škola u Kranju.  

- Ovdje je riječ o akciji  RTS-a i Radio Beograda pod nazivom „Knjiga solidarnosti“. Takođe, organizovali smo da pjesnik Mihajlo Šćepanović govori stihove učenicima - kazao je Kovačević.

Željka Mlađenović, profesor srpskog jezika i književnosti, istakla je da učenici i svi zaposleni u Školi zaista cijene ovaj nesvakidašnji gest, jer je, zahvaljujući istom, riješen problem u školskoj biblioteci kada su u pitanju lektire, posebno djela čiji su autori savremeni pisci poput Radisava Milića i Gradimira Stojkovića.

Nakon uručenja knjiga, putem video-linka je uspostavljena veza između OŠ “Sveti Sava” i Srpske dopunske škole u Kranju, 

U okviru ove manifestacije, večeras će u Centru za kulturu „Semberija“  u 19 časova biti održano književno veče sa istaknutim srpskim piscem, Ljubivojem Ršumovićem, a ulaz na ovaj događaj biće besplatan.