Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Posthumno odlikovano deset boraca VRS

2016-11-22

Danas su u Bijeljini uručene "Medalje zasluga za narod" kojima je predsjednik Republike Srpske posthumno odlikovao deset boraca sa područja Grada Bijeljina. Odlikovanja je članovima porodica poginulih boraca uručio Nedeljko Mitrović, predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila RS. Pored članova porodica poginulih boraca dodjeli odlikovanja prisustvovali su i izaslanik predsjednika Republike Srpske Goran Džajić, načelnik gradskog Odjeljenja za boračko-invalidsku i civilnu zaštitu Slaviša Savić, kao i predstavnici Gradske organizacije porodica poginulih i drugih srodnih organizacija iz Bijeljine i Zvornika.

Članovi porodica posthumno odlikovanih boraca su ovom prilikom istakli da im odlikovanja znače mnogo, jer će njima i njihovim potomcima biti podsjećanje na žrtvu koji su njihovi najbliži dali za stvaranje i odbranu Republike Srpske, ali su podsjetili i da su odlikovanja uručena tek sada, više od dvadeset godina nakon završetka rata u BiH.

Iz Bijeljine su odlikovani poginuli borci Tripun Jovanović, Nedeljko Perić, Lazar Mijić, Vasilije Živković, Goran Erić, Mile Simić, Ratomir Draganić, Ranko Vukičević, Cvijetin Ostojić i Joco Majinović.