Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Novi predsjednik Opštinskog fudbalskog saveza izabran na neregularnoj Skupštini



U atmosferi pritisaka i uz brojne neregularnosti i kršenja pravnih akata Opštinskog fudbalskog saveza Bijeljina, na večerašnjoj Skupštini OFS za predsjednika izabran je Goran Janjić, odbornik SNSD-a u Skupštini grada. Skupštini je, i pored pokušaja da mu se onemogući ulazak, prisustvovao i gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.
- Rukovodstvo OFS je naredilo obezbjeđenju da me ne puštaju unutra, pa smo bili prinuđeni da se fizički nadguravamo, da bismo mogli prisustvovati sjednici. Sjednica je od početka bila neregularna, jer je predsjednik Verifikacione komisije, Mićo Todorović iz Čengića, odbio da prebroji prisutne delegate. Mi smo priložili i dokument potpisan od strane Upravnog odbora FK „Proleter“ iz Dvorova kojim su opozvani delegati koji su ipak učestvovali na večerašnjoj sjednici. Takođe, onemogućavane su diskusije, a ljudi koji su direktno prozvani nisu imali mogućnost da se obrate - naveo je, između ostalog, gradonačelnik Petrović, dodajući da bi, da je sjednica protekla regularno, prvi čestitao izabranim funkcionerima OFS.
Petrović je istakao da je prethodnih dana dominirao jezik prijetnji koji je kulminirao prijetnjama od strane prethodnog sekretara OFS Radike Marića članu njegovog Kabineta, ali i njegovom maloljetnom sinu, nerođenom djetetu, roditeljima, mrtvim precima...
- To nije samo udar na mog saradnika, već udar na Gradsku upravu i Grad u cjelini. To je ispod svakog nivoa morala i potvrda da ga u rukovodstvu OFS nema, jer su u prethodnom periodu pravosudne ustanove donosile osuđujuće presude za krivična djela, a u rukovodstvu OFS sjedi presuđeni kriminalac. I ta stvarnost ucjena i pritisaka kulminirala je prema delegatima na večerašnjoj Skupštini - bio je jasan Petrović.
On je najavio da će analizirati tok sjednice i u skladu s tim podnositi pravne mehanizme, jer je sjednica od samog početka bila nezakonita, kao i da je ovo još jedan politički cirkus SNSD-a, jer je za predsjednika izabran odbornik ove stranke u lokalnom parlamentu, a i svi ostali predloženi funkcioneri su iz svijeta politike.
- Mi smo ovdje bili u ulozi predstavnika lokalne samouprave, jer se iz lokalnog budžeta izdvajaju značajna sredstva za fudbal u ovom gradu. Naše legitimno pravo je da budemo upoznati kojim ljudima se povjerava rukovođenje opštinskim fudbalskim savezom. Nažalost, večeras smo vidjeli samo probijanje moralnog dna i to je i verifikovano - oštro je reagovao gradonačelnik Bijeljine.