Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

NAGRAĐENI NAJBOLjI UČESNICI KONKURSA ZA NAJLjEPŠE NOVOGODIŠNjE DEKORACIJE


Foto: Gordana Perić Živanović

U Gradskoj upravi danas su uručene nagrade nagrada najuspješnijim učesnicima Konkursa za najljepše ukrašenu kuću/okućnicu, balkon i izlog poslovnog prostora povodom novogodišnjih praznika.

Napominjući da je ovaj Konkurs već postao tradicija, gradonačelnik Ljubiša Petrović je rekao da danas u javnost iz bijeljinske Gradske kuće idu veoma lijepa slika i poruka.

- Zahvaljujemo sugrađanima koji su se potrudili da Semberija izgleda bajkovito tokom prazničnih dana, a posebno onima kojima nije manjkalo takmičarskog duha, te su se prijavili na Konkurs - rekao je Petrović i najavio da će sljedeće godine Konkurs biti proširen na više kategorija - za najljepše okićenu školu, mjesnu zajednicu i zajednicu etažnih vlasnika.

Gradonačelnik Bijeljine je posebno zahvalio Turističkoj organizaciji grada Bijeljina, Komisiji koja je imala težak zadatak pri rangiranju, ali i svim učesnicima Konkursa.

Prvo mjesto za najljepše okićenu kuću pripalo je Željku Stevanoviću iz Popova koji je poslije prijema izjavio da je najvažnije učestvovati i zahvalio Gradonačelniku i Gradskoj upravi na jednom ovakvom takmičenju i svečanosti koja je danas upriličena.

- Cijela porodica je učestvovala u ovom složenom poslu. Više od mjesec dana smo postavljali našu novogodišnju rasvjetu, ali je najvažnije da smo to radili sa velikim zadovoljstvom - rekao je Stevanović.

Na drugom mjestu u ovoj kategoriji se našla Velinka Klimenta, dok je Aleksandra Vićanović Stevanović bila treća.

Utješne nagrade u ovoj kategoriji pripale su Dušici Perić i Branku Stevanoviću.

Matej Mihajlović je na današnji prijem došao sa svojom majkom, Vanjom Vasilić, kojoj je pripala prva nagrada za najljepše okićen balkon, te istakao da je rezultat njihovog zajedničkog rada i truda.

Drugo mjesto za najbolje ukrašen balkon pripalo je Dušici Ristić, a na trećem se našao Željko Miljanović, dok su utješne nagrade otišle u ruke Branke Jovanović i Nede Špirić Ružić.

Izlog Krčme „Burence“ donio je njenom vlasniku pobjedničku poziciju u svojoj kategoriji. Tim povodom je vlasnik, Zoran Manigoda, zahvalio Gradskoj upravi na ovoj ideji, ali i svima onima koji su glasali baš za „Burence“.

Drugoplasirani je izlog Zanatsko-trgovinske radnje „Čarobna škrinja“. Na trećem mjestu je izlog Zanatsko-trgovinske i komisione radnje „TIM shop“.

„Galerija cvijeća Dajana" i Salon vjenčanica „Angela veding haus“ dobili su utješne nagrade u svojoj kategoriji.

Posebnu nagradu u kategoriji „Izbor Gradonačelnika“ osvojile su sestre Dunja i Staša Jovičić koje su oslikale prozore svog stana, ali su danas sa velikim zadovoljstvom oslikale i prozore u Kabinetu Gradonačelnika.

Prema izboru Gradonačelnika, biće nagrađeno i područno odjeljenje Osnovne škole „Ćirilo i Metodije“ u Banjici.