Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

TATE IGRAJU ZA DJECU U ČETVRTAK


Foto: Gordana Perić Živanović
 
U četvrtak, 29. februara, u sportskoj sali Gimnazije u Bijeljini, sa početkom u 19 časova, biće održana humanitarno-revijalna manifestacija „Tate igraju za djecu“.
 
Organizatori ovog događaja su vrtići „Čika Jova Zmaj“ i „Dragan i Zoran“, a pokrovitelj događaja je Grad Bijeljina.
 
Programom je predviđen niz aktivnosti u kojima će učestvovati djeca koja pohađaju odgovarajuće programe u ovim predškolskim ustanovama, ali i njihovi očevi koji će u završnici večeri odigrati fudbalsku utakmicu.
 
Direktor Vrtića „Dragan i Zoran“, Goran Gašić, pojašnjavajući odakle je potekla ovakva ideja, rekao je da je do iste došlo uz konsultaciju sa direktorom Vrtića „Čika Jova Zmaj“, Slavišom Vujanovićem, još prije nekoliko mjeseci.
 
- Motiv za ovaj događaj i utakmicu između očeva djece iz ova dva vrtića je činjenica da su mnogi od njih uspješni futsaleri iz Bijeljine, članovi FK „Radnik“ - rekao je Gašić i pojasnio da će u periodu od 19.00 do 19.30 časova biti održan poligon spretnosti pod nazivom „Mi smo sportisti“, te da će učestvovati djeca iz starijih grupa iz oba vrtića. Nakon toga će djevojčice iz starijih grupa iz oba vrića izvesti plesnu tačku „Plesom do zdravlja“, a od 19.30 do 20.30 časova biće odigrana fudbalska utakmica.
 
Cilj ovog sportskog događaja su promocija sporta i zdravog načina života, jačanje partnerstva između roditelja i vrtića kao glavnog preduslova za kvalitetno predškolsko obrazovanje, ali i promocija Bijeljine.
 
Direktor Vrtića „Čika Jova Zmaj“, Slaviša Vujanović, je istakao humanitarni karakter utakmice koja će biti odigrana u četvrtak i napomenuo da je cijena ulaznice simbolična - tri konvertibilne marke, te da će cjelokupan prihod od prodaje ulaznica biti proslijeđen na račun Dnevnog centra za djecu sa poteškoćama u razvoju.
 
- Želja nam je da putem rada predškolskog sistema obrazovanja na području Grada Bijeljina skrenemo pažnju javosti na položaj djece sa poteškoćama u razvoju - kazao je Vujanović.
 
Ljubiša Stanišić  iz Odjeljenja za društvene djelatnosti je rekao da će Gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom Ljubišom Petrovićem, kao i u prethodnom periodu, finansijski podržati ovu i slične manifestacije, jer je krajnji cilj promocija humanosti, predškolskog obrazovanja, porodice.
 
Prof. dr Nebojša Mitrović sa Pedagoškog fakulteta u Bijeljini je  naglasio da je jedan od ključnih ciljeva, pored humanosti na djelu, promovisanje zdravih porodičnih vrijednosti, jer je porodica osnovna ćelija društva, a svi misvjedoci da roditelji danas, usljed borbe za egzistenciju, sve manje vremena posvećuju djeci. On je dodao da je i problem gojaznosti globalni problem današnjice, a sportska aktivnost jedan od načina rješavanja ovog problema.