Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

TATE SU SINOĆ IGRALE ZA DJECU


Foto: Gordana Perić Živanović
 
U prepunoj sportskoj sali u Račanskoj ulici sinoć je održana humanitarno-revijalna manifestacija „Tate igraju za djecu“.
 
Organizatori ovog događaja bili su vrtići „Čika Jova Zmaj“ i „Dragan i Zoran“, a pokrovitelj Grad Bijeljina.
 
Za publiku u kojoj su uglavnom bili njihove tate, mame, bake i deke, ali i njihovih drugari iz vrtića, mališani iz ove dvije predškolske ustanove izveli su program kojim su predstavili šta su sve naučili i čime se bave tokom boravka u vrtićima, a u završnici večeri njihovi očevi su odigrali fudbalsku utakmicu.
 
Ljubiša Stanišić iz gradskog Odjeljenja za društvene djelatnosti izrazio je zahvalnost svima koji su uzeli učešće u ovom sportskom događaju, ali i brojnoj publici koja je uživala i priredila pravu navijačku atmosferu.
 
- Veliko hvala tvorcima ideje da očevi djece koja pohađaju nastavu u ova dva vrtića, a koji su, uglavnom, profesionalni fudbaleri „Radnika“, odmjere snage i pokažu svoje fudbalsko umijeće pred najmlađim sugrađanima, ali i malo starijom publikom, a sve sa ciljem promovisanja humanitarnih ciljeva - rekao je Stanišić i dodao da je Gradska uprava sa velikim zadovoljstvom podržala ideju koju su predstavili direktori ova dva vrtića - Goran Gašić i Slaviša Vujanović.
 
On je naglasio da je sve ovo bila još jedna u nizu odličnih promocija sporta i podrške predškolskom obrazovanju, po čemu je Grad Bijeljina prepoznatljiv kao lider u Republici Srpskoj.
 
Goran Gašić, direktor PU „Dragan i Zoran“ je rekao da je ukupno sedamdesetoro mališana iz ovog vrtića učestvovalo u Programu, te da je riječ o djeci iz starijih vrtićkih grupa.
 
Prema njegovim riječima, ideja je nastala prije nekoliko mjeseci u neformalnom razgovoru sa direktorom vrtića „Čika Jova Zmaj“.
 
Slaviša Vujanović, direktor vrtića „Čika Jova Zmaj“, se osvrnuo na značaj komunikacije mališana, njihovih roditelja i predškolskih ustanova.
 
- U cilju promocije sporta kod djece predškolskog uzrasta, došli smo na ideju da organizujemo jednu ovakvu aktivnost koja će imati humanitarni karakter. Večerašnji događaj je samo dokaz unapređenja saradnje između dva vrtića, ali i vrtića i Gradske uprave - kazao je Vujanović i dodao da je ovo jedinstvena manifestacija na prostoru Republike Srpske koja će prerasti u tradiciju u godinama koje slijede.
 
Cijena ulaznice je  bila simbolična - tri konvertibilne marke, a cjelokupan prihod od prodaje ulaznica biti proslijeđen na račun Dnevnog centra za djecu sa poteškoćama u razvoju.