Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Bijeljina bira najljepše dvorište, prostor ispred ZEV i javni prostor u mjesnim zajednicama


 
U okviru akcije „April - mjesec čistoće“, Grad Bijeljina će i ove godine birati najljepše dvorište, a tom prilikom biće izabrani i najljepše dvorište zajednica etažnih vlasnika i javni prostor u mjesnim zajednica na teritoriji Grada Bijeljina.

Pravo učešća imaju sve osobe (fizičke i pravne) s prebivalištem odnosno sjedištem na području Grada Bijeljina, koje od 23. aprila do 12. maja 2024. godine dostave popunjen obrazac i najmanje pet fotografija uređenih prostora na jedan od sljedećih načina:
a) ličnim dostavljanjem ili poštom i na adresu Gradske uprave Grada Bijeljina (Trg kralja Petra I Karađorđevića 1, 76 300 Bijeljina)
b) na adresu elektronske pošte [email protected]
c) u inboks na službenoj „Facebook“ stranici Gradonačelnika Bijeljine www.facebook.com/ljubisa.petrovic.bn
 
Sve prijave, pristigle do 12. maja 2024. godine (uključujući i taj datum) ući će u prvi krug izbora u jednoj od ovih kategorija. Prvi krug izbora biće održan u periodu od 12.05. do 17.05.2024. godine putem javnog, on-lajn glasanja na službenoj „Facebook“ stranici Gradonačelnika www.facebook.com/ljubisa.petrovic.bn. Prvih pet  prostora, u svakoj kategoriji, koji osvoje najviše glasova, odnosno lajkova na „Facebook“ stranici, ulaze u drugi krug izbora. U drugom krugu izbora komisija imenovana za tu priliku će posjetiti sve lokacije koje su ušle u drugi krug i donijeti konačnu odluku o najbolje plasiranim učesnicima.

​Nagrade će biti dodijeljene na osnovu opšteg izgleda, raznovrsnost biljaka, ukupne angažovanosti i kreativnosti prijavljenih učesnika u uređenju životnog prostora, kao i koncepcije rješenja (kreativnosti i originalnosti).
 
Gradska uprava Grada Bijeljina podsjeća da je u toku 2021. godine započeta dugogoročna kampanja ozelenjavanja pod sloganom „Ozelenimo Bijeljinu zajedno“, u okviru strateškog koncepta „green BijeljINa“, koji za cilj ima stvaranje preduslova za održivi ekološki razvoj.
- U okviru ove kampanje, kao i akcije „April - mjesec čistoće 2024“, Grad Bijeljina poziva zainteresovane vlasnike individalnih domaćinstava, zainteresovanih ZEV-ova, kao i grupa građana ili mjesnih zajednica da zajednički uredimo dvorišta ili javni prostor u mjesnim zajednicama na području Grada Bijeljina. Cilj je da ovakav vid ozelenjavanja i uljepšavanja postane dio prakse, kako Gradske uprave, tako i samih građana kako bismo svi zajedno učestvovali i doprinosili stvaranju ljepšeg i zdravijeg prostora za život svih građana - poručeno je iz Gradske uprave.


ОБРАЗАЦ ЗА ПРИЈАВЕ 14.09KB