Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Asfaltirano 1.000 metara puta u Čengiću

2016-09-29

U zaseoku Jugovići u mjesnoj zajednici Čengić asfaltirana je nova dionica seoskog puta duga oko  1.000 metara, vrijedna nepunih 90.000 konvertibilnih, od čega su mještani ovog dijela Čengića prikupili trećinu iznosa.

Predajući saobraćajnicu na upotrebu, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je podsjetio da je u Čengiću prethodnih godina asfaltirano oko 8,5 kilometara puteva:

- Mislim da je unapređenje kvaliteta života stanovnika seoskih mjesnih zajednica jedan od  načina da zadržimo ljude u seoskim područjima. U Čengiću treba da završimo još dvije ili tri dionice puta i dovešćemo asfalt do svake kuće. To je rezultat koncepta "Urbane Semberije" koji je pokrenula lokalna uprava i nećemo stati dok sva naša sela ne dobiju infrastrukturu po savremenim standardima - najavio je gradonačelnik Mićić.

Načelnik gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine Tomica Stojanović je ocijenio da je ovaj uspješno realizovan projekat još jedna potvrda odlične saradnje Gradske uprave sa mještanima Čengića na ispunjavanju njihovih životnih potreba.