Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Gradska uprava zahtijeva da se ne povećava cijena ulaska na kvantaš

Gradska uprava Grada Bijeljina zahtijeva od uprave AD "Grad" da ne povećava cijene ulaska vozila u Kvantašku pijacu, s obzirom da im je za promjenu cijene potrebno odobrenje Gradonačelnika koje oni nisu tražili, a samim tim, nisu ga ni dobili.

Ovakvim postupkom uprava AD "Grad" pokušava da pokrije manjak u kasi koji je izazvan višegodišnjim lošim poslovnim potezima koji izazivaju sve veće propadanje ovog preduzeća. Dovoljno je samo navesti da se kapije stočne pijace otvaraju kad je veliki dio trgovine već obavljen, da je broj zaposlenih prerastao sve moguće potrebe i da se prema imovini preduzeća zaposleni odnose krajnje nedomaćinski. Ovo povećanje pokazuje i koliko je upravi AD "Grad" stalo do semberskih poljoprivrednika zahvaljujući kojim ostvaruju značajan procenat zarade.

Sve ovo je, takođe, posljedica nesrećne činjenice da je za poslovanje "Grada", koje je preduzeće od lokalnog značaja, nadležna Vlada Republike Srpske i da se preduzećem u Bijeljini upravlja iz Banjaluke.

Gradska uprava još jednom poziva upravu AD "Grad" da odmah povuče odluku o povećanju cijena, ali i da počne da se domaćinski odnosi prema imovini preduzeća, u interesu građana Bijeljine zbog kojih je ovo preduzeće i osnovano.